mandag den 17. januar 2011

Ugens Kunsthistorie: WALK THIS WAY
DET ER HVIDT DERUDE og selv i Gadegalleriet ved Nørrebro Station i København har kunstneren - eller kunstnerne - ladet sig inspirere af vinterens kulde. Dog er motivet fra endnu koldere og nordligere breddegrader og det er ikke en lille dansk spurv men pinguiner der skutter sig i alt det hvide.

GRAFITTI er en anden form for offentlig udsmykning end den byen normalt støtter og for det meste opfattes grafittien som en meget uønsket form for udsmykning. Den findes overalt i byen i alle mulige former. Københavns kommune besluttede for år tilbage at gøre noget ved dette, ved at oprette Gadegalleriet.

HER SER VI et snelandskab men uden nogen form for forbindelse til eller inspiration fra tidebøger, månedsmalerier eller landskabsmalerier. Den tradition som dette graffiti billede indskriver sig i er popkunstens, filmverdenens og ønsket om at markere sit territorium.

GADEGALLERIET er i princippet for alle, men det betyder også at alle kan gå ind og male dit billede over. Det er demokrati på højt plan. Vi kan diskutere om det er kunst. Betegnelsen er gadekunst – street art. Det vigtigste princip her er, at det er åbent for alle.

ET NYT ÅR betyder også nye kunstoplevelser og til sommer kommer der en udstilling med og om street art på KØS – tidligere kendt som Køge Skitsesamling. Udstillingen hedder Walk This Way og den åbner 7. maj og varer frem til september. Denne udstilling glæder jeg mig meget til at se!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar