fredag den 13. september 2024

PETER BROOK: JULI - efter festen


LANDSKABET SKRÅNER, så både festteltet i forgrunden og bygninger og træer i horisonten ser ud som om de er ved at glide til venstre i billedet. Der har været fest. Vinden har fat i en udspændt guirlande øverst i billedet. Den er forankret i noget udenfor rammen. Der ligger efterladenskaber på jorden - formentlig fra gårsdagen. Her i den tidlige morgenstund, hvor solen farver horisonten lyserød og endnu ikke er stået helt op, og mens jorden formentlig er dugvåd, er det kun fårene der er oppe. Samt kunstneren, som fårene nysgerrigt betragter.

MAN KAN BLIVE SÅ GLAD FOR at der i det mennesketomme landskab, hvor der er langt mellem bygningerne, alligevel er spor efter menneskeligt samvær. Som guirlanden blafrer i vinden, kan man forestille sig lydkulissen af sang, klirren af glas, taler, musik og lystig snak. Aftenen før. Her til morgen er der kun lyden af vinden og fårenes brægen. 

"TWELVE MONTHS OF THE YEAR" består af 12 motiver fra små byer eller naturområder, som de kan fremstå i forskellige måneder året rundt. Tate Modern har dem alle, se her. Hvert billede måler 511 mm x 712 mm. Peter Brook er født i England (1927-2009) og især kendt som landskabsmaler. 

SE FLERE af Brooks billeder her: JanuarFebruarMartsApril, Maj, Juni


Ingen kommentarer:

Send en kommentar