onsdag den 10. juli 2024

PETER BROOK: Vand i luften

 



"APRIL showers" er titlen på Peter Brooks april-litografi fra serien "Twelve Month of the Year" fra 1976-77. Her skildrer han et landskab og en tilværelse på de skrånende og vind-forblæste bakker, der er på naturens nådesløse betingelser. De diagonale linier i landskabet understreger det barske, men bakkerne er nu dækket af grønne og varme rødlige farver. Over halvdelen af billedet er himmel, og denne himmel er ofte fyldt med regn. Men regnen er jo også det, der får landskabet til at spire og skifte farver. Tilvenstre bugter en vej sig gennem landskabet.

HUSENE i midten af billedet viser, at her lever mennesker, selvom man ikke kan se en eneste af dem. I haven op mod læhegnet står dog et velnæret får og ser ud mod os. Det er vanskeligt at se, om det er omgivet af to mindre får eller hunde.

"TWELVE MONTHS OF THE YEAR" består af 12 motiver fra små byer eller naturområder, som de kan fremstå i forskellige måneder året rundt. Tate Modern har dem alle, se her. Hvert billede måler 511 mm x 712 mm. Peter Brook er født i England (1927-2009) og især kendt som landskabsmaler. 

SE FLERE af Brooks billeder her: JanuarFebruar, Marts


Ingen kommentarer:

Send en kommentar