mandag den 9. december 2019

9. DECEMBER: BILKØ PÅ STRANDEN

Billedresultat for leandro erlich art basel miami
Leandro Erlich: Order of Importance (2019). Installationsfoto.
DEN STORE KUNSTMESSE ART BASEL MIAMI er netop slut. Et af de værker der blev til i kølvandet på messen, men ude i det offentlige rum, var den argentinske kunstner Leandro Erlich's installation på stranden "Order of Importance" (2019).

ORDER OF IMPORTANCE viser en bilkø, bestående af biler på en to-sporet motorvej. Men det hele - selv autoværnet er skabt i sand. og en del af bilerne synes at synke ned i sand eller bliver opslugt af sandet. Bilen skulle man egentlig tage, fordi den er hurtigst. Men de flest byboere kan nikke genkendende til, at der er perioder - store perioder - af dagen, hvor det ikke kan betale sig at tage bilen. Simpelthen fordi der er så mange andre biler på vejene at trafikken snegler sig afsted eller går helt i stå.

LEANDRO ERLICH har skabt et værk der forholder sig til miljøet på en på engang sørgelig og humoristisk måde. At bygge sandslotte på stranden er uomgængeligt forbundet med det gode børneliv. Men de fleste af den slags drømme ønsker vi er drømme om en bedre verden. Disse biler er også drømme (eller mareridt om man vil), men om en verden hvor havene stiger og alt det vi tror på er faste fysiske værdier kan blive opslugt og forvinde.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar