mandag den 30. december 2019

15. DECEMBER: LEON SPILLIAERT

Relateret billede
Leon Spilliart: "Dreef met Bomen" (1935). Maleri.
IDAG FANDT VI EN NY KUNSTNER. Det lyder lidt underligt, men idag stødte KUNSTHISTORIER ind i en billedkunster, som vi aldrig havde hørt om før. Det sker heldigvis ofte, for verden er fyldt med gode kunstnere og fantastisk kunst, som man endnu ikke kender. Men det er lige fantastisk hver gang det sker.
Billedresultat for leon spilliaert 189
Leon Spilliart: "De Vuurtoren bij zonsondergang" (1909).
Pastelkridt på papir.
LEON SPILLIART (1881-1946) var en autodidakt belgisk kunstner. Motiverne er mangeartede. Han malede landsbylivet, landskaber og hav-billeder. Spilliart arbejdede både med vandfarve, gouache, pastel og kul, som han gerne kombinerede med hinanden. Han arbejdede også med grafik og maleri. 
Billedresultat for leon spilliaert early paintings
Leon Spilliart: "Borremam Coiffeur" (1923).
SPILLIARTs værker har symbolske undertoner. Han svinger mellem det nærmest naive, det naturalistiske, det dekorative og det symbolske. Hans lange række af selvportrætter er også dybt fascinerende.
Self-Portrait in Mirror, 1908 - Leon Spilliaert
Leon Spilliart: "Selvportræt" (1908).
MÅSKE ER LEON SPILLIARTs æuvre ikke kendt i hele verden - endnu, men han er repræsenteret på både Musée d'Orsay og Metropolitan Museum New York. Fra 23. februar 2020 viser Royal academy of Art i London en retrospektiv udstilling med Spilliarts værker.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar