onsdag den 24. oktober 2018

SIMON BANG: Den Gyldne By

Simon Bang (1960): Invitation til udstillingen DEN GYLDNE BY, 2018
LIGE NU BOOMER DET MED GODE UDSTILLINGER i København og på Sjælland. Og de fleste kunstinteresserede ved godt at man kan komme til månen i Humlebæk, møde nogle af 'Vinnies' bedste værker på Arken og en en-øjet kyklop på Glyptoteket. At man kan blive charmeret af Rita Kernn-Larsens flotte kompositioner på Gl. Holtegaard, og opdage den glemte surrealist Elsa Thoresen på Kunstforeningen Gl. Strand. Samt at man kan følge Peter Ravns mænd i jakkesæt på Munkeruphus, Danh Vos spor på SMK og i sporene efter APVD på Fotografisk Center.

MEN HVAD FÆRRE VED er, at der i Odensegade findes et lille galleri - Galleri Kunstmix. På dette lille galleri kan man frem til den 8. november se den store udstilling DEN GYLDNE BY med malerier af Simon Bang (1960). Hør Bang fortælle om sine malerier her.

KUNSTHISTORIER har skrevet om Simon Bang før og beskrevet hans tidligste billeder, læs mere her. Bang begyndte sin kunstneriske karriere tidligere end de fleste, fordi han allerede som 9-årig vidste, at han ville være kunstner. Herefter målbevidst arbejdede på at 'uddanne' sig i den retning.
I årtier har hans visuelle evner været efterspurgt i filmindustrien, og billedkunsten har primært været forbeholdt familie og venner, samt i glimt følgere på facebook. Nu får flere mulighed for at opleve Bangs smukke, skyggefulde og forunderlige København.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar