søndag den 18. juni 2017

UDLÆNGSEL? SÅ TAG TIL GRØNTTORVET I VALBY

Detalje af  Ubetydeligt værk (stilits i rede) #2.1 af Lars Bent Petersen fra 2016/17. Materialer: olie på 3D print, pileflet
HAR DU ENDNU IKKE LAGT PLANER FOR DENNE SØNDAG? Så tag til det forladte Grønttorv i Valby og gå på opdagelse på grunden og i de gamle lokaler. Stedet skal snart rives ned for at give plads til flere boliger. Men stedet er ikke helt forladt. Udstillingstedet Pirpa og foreningen Skulpturi har sammensat en overdådig og ret god skulptur-udstilling med værker af over 60 kunstnere. Blandt deltagerne er Lone Høyer Hansen (med værket Woodstock), Cai Ulrik von Platen, Jytte Høy, Lars Bent Petersen, Camilla Nørgaard, Rose Eken og Kirsten Justesen. 

Detalje af Instant local pop-up museum af Camilla Nørgaard fra 2017. Materialer: sammensmeltede grøntsags og frugtnet
DET FORLADTE GRØNTTORV ER I SIG SELV spændende og danner en flot ramme om skulpturerne der er spredt ud over området. Der findes et kort som man får, når man henvender sig ved udstillingstedet Pirpa. Hvis man kommer fra Gl. Køge Landevej kører man bare lige frem og følger skiltningen.
Peter Olsen: Sync fra 2017.
VÆRKERNE ER I SÆRKLASSE, meget forskellige, underfundige, hemmelighedsfulde og morsomme. Det er også sjovt at gå på skulptur-skattejagt på et sted, man slet ikke kender. At gå rundt i de tomme lokaler, og ikke vide med sikkerhed om der er mere for enden af gangene. I et tomt lokale hang skydeskiver og der var et skudhul i glasdøren. Men det var ikke kunst. Lidt som at være i udlandet. Hvis man lider af udlængsel efter de store internationale kunstudstillinger (Dokumenta, Münster og Venedig-Bienalen), kan man få lidt af udlængslen styret her. Vi brugte ca to timer på udstillingen. Jagten på skulpturer får den sjove konsekvens, at man pludselig betragter og vurderer alt som skulptur.

Dette er ikke en skulptur!
UDSTILLINGEN er åben onsdage til søndage kl. 12 til kl. 18 og man kan se den helt frem til og med den 24. juni. 

Detalje af  Bryggers af Rose Eken fra 2017. Materialer: Glaseret papirler.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar