fredag den 22. juni 2012

Ugens Kunsthistorie: METROBYGGERIKUNST

En berømt grønthandler på Nørrebrogade!
METROBYGGERIKUNST er et dejlig langt ord, der rummer mange muligheder for mange nydannelser. Men det mest dejlige er, at Metrobyggerikunst dækker over alle de kunstinitiativer af mere eller mindre lokal art, der er dukket op rundt omkring i København og på Frederiksberg på de ialt 6 km lange grønne plankeværker - plankeværker som vi alle skal leve med mange år endnu.

Det grønne plankeværk med grønthandler, ungdomshuset, Nørrebro station og Mjøllner parken.

PÅ BYGGEPLADSEN i Nørrebroparken er et af initiativerne udført sammen med en række dygtige skoleelever. Miniaturemodeller af vigtige dele af kvarteret Nørrebro er blevet bygget og malet og sat op på Nordbanegade-siden. Nogle er meget realistiske, andre er mere konceptuelle. Bedøm selv!


DE FORSKELLIGE MINIATURER er på hver deres måde ikoniske for bydelen. Det hedengange ungdomshus på Jagtvejen, beboelsen Mjøllerparken med sine røde mursten og mange paraboler der viser at her bor der mange udlændinge, Den Gule Mur rundt om Assistents Kirkegård, Louise - værtshuset med den nærmest Yves Klein blå-facade - der har åbent til den lyse morgen , Joe & The Juice-baren hærget af grafitti, byens smukkeste station - Nørrebro og naturligvis Kajs Pølsevogn.

MIN FAVORIT er silhuetten af husfacaden ved Sjællandsgade, der gengiver den altforhøjt-siddende grafitti One man trash another mans treasure.

ALLE KAN DELTAGE I BYENS HEGN, så hvis du har en idé til et projekt, er det bare med at checke hjemmesiden, læs mere her.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar