søndag den 7. april 2019

SIMON BANG: Paradisets Haver Oppefra 2019

Simon Bang (1960): Skyggen fra smedien (2019). Maleri.
Akryl på lærred. 62 x 62 cm. Copyright: Simon Bang. Affotografering: Ole Haupt. 
IDAG ER SIDSTE CHANCE for at opleve Simon Bangs udstilling "Paradisets Haver Oppefra" i  Næstved. For denne gang. Motiverne i Bangs malerier på denne udstilling er hentet fra hans barndomsland i den sydsjællandske by Fensmark og omegn. Her er Det Hvide Hus fra hovedgaden. Og kirken. Og Haven. Og gårdene. Og Gartneriet. Og Mosen. Og Sommernatten. Motiver som de fleste af os genkender. Uanset om vi er fra Tårs i nord eller Bredebro i Syd, Husby i vest eller Årsdale i øst.

HVEM HAR IKKE bevæget sig hen af hovedgaden i en lille by et sted i provinsen og set et stort hvidt hus? Eller en hvid kirke med rødt tag? Eller marker der inddeler og opdeler landskabet i felter og striber? Og hvem har ikke kendt til en by i provinsen, der har fået nye kvarterer med parcelhuse og dertilhørende haver. Og hvem har ikke oplevet steder i provinsen, hvor gårdene er blevet forladte, butikkerne er lukket og lukningen store arbejdspladser har haft en afgørende effekt på byen og landskabet og livet. 

SIMON BANGS MALERIER viser de indviede specifikke steder, og os andre generelle billeder af et Danmark i forandring. Bang har malet Danmarks Barndomsland. Han har skabt en udstilling, der kan turnere Danmark rundt.

Mere om Simon Bangs udstilling Paradisets Haver Oppefra her

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar