tirsdag den 4. september 2018

UDSTILLINGER: København september 2018

NÅR MAN ER KUNSTINTERESSERET, kan man nogen gange synes at der ikke er så meget at komme efter udstillingsmæssigt i København og omegn. Nogen gange. Men ikke lige nu. For lige præcis lige nu, er der så mange udstillinger med spændende navne, at det nærmest kan være vanskeligt at få tid til at nå at se dem alle sammen.
Danh Vo: Oma Totem, 2012.
1) LAD OS BEGYNDE MED Danmarks vigtigste museum, vores nationale museum for kunst og dansk kunsthistorie, SMK (for os der kan huske gamle dage og ikke er vilde med forkortelser: Statens Museum for Kunst). I onsdags åbnede Danh Vo-udstillingen: Take my breath away, der vises frem til 2. december 2018. Danh Vo (1975) kom til Danmark som barn som Vietnamesisk bådflygtning. Hans værker kredser om kulturmøder, således også værket Oma Totem fra 2012, der består af de genstande som Vos bedstemor fik fra tysk Røde kors da hun ankom som flygtning til Tyskland: en vaskemaskine, et køleskab, et fjernsyn og et krucifiks.

2) DEN NÆSTE MUST-SEE-UDSTILLING er Fotografisk Centers udstilling med kunstnerduoen AVPD (Aslak Vibæk og Peter Døssing, der vises frem til 21.oktober 2018.

3) TREDIE STOP PÅ UDSTILLINGSRUNDEN bør være Kastrupgårdsamlingens hyldest til Richard Winther: NYE BLIKKE - I HUS MED RICHARD WINTHER, der kan ses frem til 30. september 2018 (så skynd jer, for det er faktisk snart!).

4) OG KAN MAN SLET IKKE FÅ NOK af kunstneren Richard Winther (1926-2007), så er et besøg hos Banja Rathnov galleri og kunsthandel inden 29. September en rigtig god idé, for her kan man se udstillingen Richard Winther Konkrete og kronstruktive undersøgelser.

5) EN AF DE INTERNATIONALT KENDTE danske samtidskunstnernavne er Jeppe Hein (1974). Hein har skabt årets total installation i Cisternerne In is the only way out på Frederiksberg. Udstillingen der kan ses til 30. november 2018, har ikke fået god kritik, men det skal vel ikke afholde en fra at se den med egne øjne. Og det ville jo ikke være første gang i verdens- eller kunsthistorien at en kritiker ikke havde ret, vel?

6) LÆNGERE UDENFOR VALBY BAKKE viser Gl. Holtegård en solo-udstilling med den kvindelige danske surrealist, Rita Kernn-Larsen (1904-1998). Det er ikke alle der ved, at der faktisk var aktive kvindelige surrealister i 1930erne. Og Kernn-Larsen var een af dem.
Vincent van Gogh: Stilleben med en tallerken løg, 1890.
Fra Kröller-Müller-samlingen i Otterloo.
7) SYD FOR KØBENHAVN viser kunstmuseet Arken i Ishøj en anmelderrost udstilling med værker af Vincent van Gogh (1853-1890). Det er naturligvis et tilløbsstykke og derfor er åbningstiderne udvidet torsdage og torsdage. Det er sikkert også forsikringsmæssigt en dyr udstilling, så billetpriserne er hævet betragteligt. Men det kan man jo komme udenom ved at købe årskort.

8) KUNSTHALLEN NIKOLAJ viser frem til 6. januar 2019 udstillingen TEGN med den tidligere street artist HuskMitNavn (1975).

9) PÅ DEN FRIE ved Østerport kan man opleve udstillingen Department of void med kunstnerduoen benandsebastian (bestående af Ben Clement (1981) og Sebastian de la Cour (1980).

10) PÅ COPENHAGEN CONTEMPORARY kan man få sig en gyngetur med mennesker man ikke kender i kunstnertrioen Superflex (Jakob Fenger, Rasmus Nielsen og Bjørnstjerne Christiansen) installation One Two Three Swing (der er skabt til Tate Modern), samt ligge på gulvet og blive hypnotiseret af et kæmpependul. Men det allerbedste lige nu er videoinstallationen Song 1 af Doug Aitken (1968) fra 2012.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar