søndag den 29. april 2012

Dagens kunsthistorie: SURRELISTISK UDSMYKNING FRA 1939 ER REDDET!

TRÆET OM NATTEN af Elsa Thoresen og Vilhelm Bjerke Petersen. Fotograf: Ida Wang.

DEN SURREALISTISKE UDSMYKNING som jeg beskrev i indlægget her, er nu reddet for eftertiden. Takket være private kræfter og midler er de tretten helt unikke malerier fra en spændende periode i den danske surrealisme nu restaureret og vil kunne nydes de næste mange hundreder af år.

Malerierne befinder sig i den private beboelsesejendom Ved VoldenChristianshavn og det vil derfor primært være beboerne og deres gæster der vil kunne nyde dem. Men ejere og lejere har i fællesskab besluttet at man gerne vil dele denne kunstskat med offentligheden. Den første lørdag i hver måned fra juni til oktober vil det være muligt for alle interesserede at se udsmykningen og den smukke ejendom de befinder sig i. Alle har også mulighed for at læse indlæggene om restaureringen, kunstnerne og værkerne på bloggen Kunst Ved Volden.

Restaureringen af de tretten malerier er første etape i et større renoveringsprojekt som beboerne er igang med. Efterfølgende vil man etapevis renovere resten af denne arkitektoniske perle af Tyge Hvass og Henning Jørgensen samt det tilhørende gårdanlæg fra 1937.   

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar