søndag den 31. december 2017

3 på stribe: SKYER

DER FINDES UENDELIGT MANGE KUNSTVÆRKER MED SKYER. De her udvalgte er af schweizisk-franske Felix Vallotton, tyske Gerhard Richter og amerikanske Cory Archangel.

FELIX VALLOTTON beskæftigede sig i en række malerier med solens påvirkning af landskabet. Det ses også i dette maleri, hvor solnedgangens stråler anes foroven, og den store sky har form og farve som et bjerg. Over skyen er alt lyst og let, gyldent og vibrerende, under skyen er alt dæmpet og stille.

GERHARD RICHTER forholder sig til den tyske kulturarv og den romantiske landskabstradition helt tilbage fra Friedrich. Richter undersøger i denne serie, om man kan skabe et mekanisk skybillede uden følelser. Han har fotograferet en himmel med skyer, og malet dette fotografi minutiøst på lærredet. Lykkedes projektet? Mange samlere er interesseret i netop disse malerier, fordi de er dekorative og er malet af Richter.

CORY ARCHANGEL arbejder med videoer, videospil og videoinstallationer. I værket Super Mario Clouds fra 2002 har han taget et videospil (Super Mario) og fjernet alt undtagen den himmelblå baggrund og skyerne. Dermed ser  vi en uendelig række af skyer passere fobi. Se hele værket her.
Cory Archangel (1978): Super Mario Clouds, 2002. Video.
Gerhard Richter (1932): Clouds no. 265, 1970. 200 x 300 cm.
Felix Vallotton (1865-1925): Cloud at Romanel, 1900. Olie på karton. 35x46 cm.
Museé Cantonel de Beaux-Arts, Lausanne, Schweiz.
LÆS MERE:
Om Felix Vallotton her

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar