søndag den 2. juli 2017

AUKTIONSNYT: HVOR MEGET KOSTER ET SCHOONHOVEN-VÆRK

Jan Schoonhoven fotograferet på en udstilling.
AUKTIONSHUSET PHILLIPS der har base i både New Yok og London, afholdt igår auktion over kunst fra det 20. århundrede og samtidskunst. Det var på denne auktion, at de blandt andet solgte et værk af den nederlandske kunstner Jan Schoonhoven. Se hvilke andre værker der var til salg her.
værk af Jan Schoonhoven fra 1965.
THE ART NEWSPAPER skrev at Phillips auktion gik forrygende, hvilket man kan læse mere om her. Auktionsresultaterne kan man læse på Phillips hjemmeside her. Rigtig mange af værkerne blev solgt for mere end det estimerede. Og det gjaldt også Jan Schoonhoven. 197.000 pund blev prisen for dette værk - 107.000 mere end det estimerede!!! Det hjælper ikke noget at man har været dedikeret fan i tre årtier, for Schoonhoven er hot netop nu. Formentlig på grund af den øgede internationale interesse for ZERO og NUL-kunstnerne.

I BEGYNDELSEN AF 2015 havde galleri David Zwirner en udstilling med Jan Schoonhovens værker. I forbindelse med udstillingen blev denne film med dialog om og introduktion til Schoonhoven skabt, se her. Det er Schoonhoven-ekspert Antoon Melissen og forfatter David Leiber der fortæller om Schoonhoven.
Fra Schoonhovens atelier
HVIS MAN IKKE ER EN RIG SAMLER, kan man jo kreere sine egne Schoonhoven inspirerede værker der også spiller på lys og skygge - og tilmed kan komponeres af billige materialer.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar