torsdag den 30. juli 2015

KUNSTNERNES BØRNETEGNINGER 1: Albrecht Dürer

ALBRECHT DÜRER (1471-1528) udfører dette selvportræt med sølvstift i 1484, hvor han er 13 år gammel! Det har ikke været en bestillingsopgave, og det har bestemt heller ikke været et salgsobjekt. Men det har formentlig været en tegning, hvori Dürer demonstrerer sin beherskelse af teknikker og sin håndværksmæssige udvikling. 

DET ER IKKE TIL AT SIGE, om han har udført tegningen for sig selv eller for at fremvise sin dygtighed for andre. Men det faktum, at han senere har skrevet på tegningen, at han udførte den som 13-årig og at han har understreget, at den er udført mens han stadig er et barn, vidner om at han selv tillægger sin kunnen på dette tidspunkt en særlig betydning. 

IDAG SIGER VI TIL 13-ÅRIGE, at det ikke er kunst, det de tegner/ maler/ former /bygger. Men ingen vil vel påstå, at Dürers selvportræt ikke er kunst. 

DET ER RET INTERESSANT, hvad det er, der er sket siden Dürers tid, og jeg er så heldig, at det er noget af det, jeg skal beskæftige mig med i mit kommende projekt med arbejdstitlen DRENGEN DER IKKE BLEV MICHELANGELO!


Læs mere om kunstnernes børnetegninger her!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar