torsdag den 5. juli 2012

Dagens Kunsthistorie: JESUS RAFAEL SOTO
"I KUNST FINDES DER IKKE LÆNGERE TILSKUERE, KUN DELTAGERE. KUNSTNEREN HAR IKKE LÆNGERE DET SIDSTE ORD" (Jesus Rafael Soto)


DEN VENEZUELANSKE KUNSTNER Jesus Rafael Soto har fødselsdag idag. Han blev født 5. juli 1923. Han er ikke så kendt i Danmark, men burde være det. Han har skabt nogle utroligt smukke, bevægelige relieffer, som bl.a. denne disede sol foroven. Den må Olafur Elisason da have set, før han skabte sit værk til Tate.

VÆRKER af Rafael Soto findes i de vigtigste kunstsamlinger i verden - bl.a. i Louisianas samling. Siden 1950erne er det forholdet mellem det statiske og det bevægelige, Soto leger med og kredser om i sine værker. Frem til sin død i 2005 arbejdede han sig væk fra det todimensionelle, som han mente var passé.

JESUS Rafael Soto udviklede sig fra et udgangspunkt som maler til at bryde med fladen og skabe sine stramme, men også uendeligt poetiske rumlige konstruktioner. Hans værker synes inspireret af arkitektur og konstruktivisme, men også af en japansk æstetik. Det er kinetisk kunst, når det er aller allerbedst.

Læs og se mere om Jesus Rafael Soto her: http://www.jr-soto.com/fset_menuprincipal_uk.html

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar