tirsdag den 3. juli 2012

Dagens Kunsthistorie: 3 KUNSTSTEDER I HAARLEM

HAARLEM ER EN LILLE BY udenfor Amsterdam. Efterhånden er den næsten groet sammen med Amsterdam, så den er blevet til en forstad. Det tager ca. en halv time med tog og et par timer på cykel at komme dertil fra Amsterdam. Haarlem har, udover sin spændende arkitektur og de fantastiske små indre gårdanlæg, tre store permanente kunstoplevelser at byde på.

KUNSTHISTORIER har tidligere skrevet om det forunderlige Teylers Museum - Nederlands ældste museum (se her). Men byen rummer også Frans Hals Museet og museet De Vleeshal - nu DE HALLEN HAARLEM og disse tre museer betyder, at man sagtens kan tilbringe en dag eller to i Haarlem: 

1) Teylers Museum
Museet rummer en stor og fascinerende samling af mineraler og sten, og i anledning af denne samling vises udstillingen TIL TOPS. Expedition Mont Blanc frem til 9. september 2012.

Museet har også aktiviteter for børn. Læs mere om udstillingen og samlingen her: www.teylersmuseum.eu

2) Frans Hals Museet
Frans Hals var en af de berømteste portrætmalere i Nederlandsk guldalder (det 17. århundrede). Han specialiserede sig i portrætter, og museet har den største samling af hans værker. Samlingen rummer også værker af hans samtidige og efterfølgere.

Lige nu udstiller museet 17 af hans mesterværker.

På museet findes også et af verdens smukkeste dukkehuse.
Læs mere om udstillingen her: www.franshalsmuseum.nl


3) DE HALLEN HAARLEM
De Hallen Haarlem viser frem til 2. september 2012 sommerudstillingen TIL HAVS. HAVET I NEDERLANDSK KUNST SIDEN 1850. På udstillingen kan så forskellige nederlandske kunstnere som Isaac Israëls (1865-1934), Charley Toorop (1891-1955), Jan Dibbets (1941) og Rineke Dijkstra (1959) opleves.

Læs mere om udstillingen her: www.dehallen.nl

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar