søndag den 11. september 2011

Dagens Kunsthistorie: KUNSTVÆRK WITH A VIEWDER ER NOGET MED UDSIGTER og kunst. Mange malerier har netop udsigter som motiv: Skønne udsigter, grimme udsigter - ja endog dræbende udsigter. Der er nogen der påstår at udsigten - det at dvæle ved det smukke landskab - er det der kendetegner det moderne menneske. Og at dette begyndte i 1500-tallet!

Caspar David Friedrichs Munken Ved Havet (1808-10) og Michael Elmgreen og Ingar Dragsets Powerless Structures fig. II (1997) på Louisiana er to af mine favoritudsigter.

Men det er sjældent, at kunsten byder på en kop the sammen med udsigten. Dette har kunstneren Anja Franke (f. 1962) dog sørget for. Frem til 23. oktober kan man opleve den smukkeste installation og et smukt offentligt møbel ved Nakkehoved Fyr i Gilleleje: Tea With a View.

Udsigten fra Nakkehoved Fyr ud over vandet mod Sverige har altid været betagende. Og nu kan man - samtidigt med at man nyder udsigten - selv ingå i et billede af en der nyder en udsigt og en kop the.

Udstillingen er et samarbejde mellem Gilleleje Museum, Anja Franke og det meget spændende kunstinitiativ Kunsthus Uden Mure. Det er bl.a. også Kunsthus Uden Mure der har arrangeret udstillingen med Per Kirkeby på Tegners Museum.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar