onsdag den 31. juli 2019

NETOP NU: 7 MUST SEE-UDSTILLINGER I LONDON

DER ER ALTID 1000 GODE GRUNDE TIL AT REJSE TIL LONDON. LIGE NU ER DER - OGSÅ - 7 GODE UDSTILLINGER, SOM DET VILLE VÆRE RET ÆRGERLIGT IKKE AT FÅ SET.
Ishmahil Blagrove Jr: Free Speech Platform (2015).
Kan ses på udstillingen Get Up Stand Up, Somerset House.
Så hvis nu du er så heldig at kunne tage et par dage til London i August,så kommer her KUNSTHISTORIERs oversigt over non-missable udstillinger:

1. FAITH RINGGOLD - til 8. september på Serpentine Gallery
Faith Ringgold (USA 1930) har utrætteligt beskæftiget sig med identitetspolitik, race og kvindesag i sine værker fra 1960erne og til idag. Selvom Ringgold er en af de betydeligste billedkunstnere fra USA, har det aldrig været nemt. Hendes værker er ofte bloddryppende, som landet hun kommer fra kan være det. Mange af Ringgolds værker er quilts - billeder sammensat af små tekstilstykker. En af hendes berømteste serier er American Collection # hvor det nationale flag (stars and stripes) udgør både hovedperson, baggrund, struktur og ramme for billedets indhold. Det er første gang at Faith Ringgold har en solo-udstilling i Europa.
Billedresultat for serpentine faith ringgold
Faith Ringgold: "The Flag is Bleeding #2 (American collection #6) (1997).
Tekstil/ quilt.
2. LUCHITA HURTADO: I LIVE I DIE I WILL BE REBORN - til 20. 10 på Serpentine Gallery
Luchita Hurtado er i løbet af de seneste par år blevet en kunstsstjerne på det amerikanske kunstmarked. Det er både usædvanligt og forståeligt. Det usædvanlige er at hun er født i 1920 og altså er 98 år! Hurtado har været aktiv som kunstner siden 1940erne, men opdages først nu - lidt sent kunne man mene. Der kan være mange årsager til at den internationale kunstverden først får øje på hende nu. Bl.a. at hun er fra Venezuela OG hun er kvinde. Men hendes værker af nøgne kvinder fra 1960erne/70erne er dybt fascinerende. Det er første gang at Hurtado udstiller i Europa.
Billedresultat for luchita hurtado serpentine
Luchita Hurtado: "Untitled" (1969). Maleri. Olie på lærred.
3. GET UP STAND UP - til 15. september på SOMERSET HOUSE
Kunstneren Zak Ové har sammensat udstillingen Get Up Stand Up som en hyldest til 50 års sort kreativitet. Med "sort" menes britiske kunstnere med rødder i Afrika. På udstillinger deltager designere, filminstruktører, musikere og billedkunstnere.
Yinka Shonibare: "Revolution Kid (Kalf)" (2012). Skulptur.
4. FELIX VALLOTON: Painter of disquiet -  til 29. september på Royal Academy of Arts
På Royal Academy of Arts vises en solo-udstilling af den schweiziske kunstner Felix Vallotons værker. Valloton (1865-1925) har vi skrevet om før på KUNSTHISTORIER.

5. OLAFUR ELIASSON: In Real Life - til 5. januar 2020 på Tate Modern
Sidst dansk-islandske Olafur Eliasson (1967) udstillede på Tate Modern skabte han en sensation.
Billedresultat for olafur eliasson tate
Olafur Eliasson på Tate Modern
6. MARY QUANT - til 16. februar 2020 på V&A Museum
Mary Quant var en legendarisk designer, der opnåede en kæmpepopularitet der også spredte hendes produkter til resten af Europa. Udover tøj, designede hun også sko, tilbehør og sminke og Daisy-dukken, som børn i 1970erne kendte rigtig godt.


7. Christian Dior: Designer of Dreams - til 1. 9 2019 på V&A Museum
Dior er en af de mest berømte franske modeskabere, og på udstillingen kan man komme i nærheden af og opleve kjoler, man ellers blot kan drømme om.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar