mandag den 16. juli 2018

KUNST I KØBENHAVN

PÅ GRÆNSEN MELLEM København Nordvest, Frederiksberg og Valby liger et nyt kunstværk. På den lille trekantede spids mellem begyndelsen af Engbuen og Fuglebakken station er landet en kæmpe gennemsigtig bobbel. Når man ser den på afstand, er der noget futuristisk over den - en slags æg eller beskyttende kapsel. Når man nysgerrigt nærmer sig, ser man at den faktisk indeholder og beskytter fine cirklende rækker af små grønne spirer. 
HVAD ER DET? I et område domineret af trafik, er der tydeligvis ikke mange der tænker nærmere over boblen. Her er et potentielt stort publikum: buspassagerer, togpassagerer, cyklister og bilister Men ingen af de forbipasserende lægger mærke til boblen, da Kunsthistorier er derude. Der er så mange underlige ting i området i forvejen. Først når man går rundt om boblen, opdager man et skilt der fortæller at værket hedder Biotop og er skabt af Simon Hjermind Jensen i 2018.
EN BIOTOP er ifølge Wikipedia en rumligt afgrænset mindre enhed af et økosystem. Det kaldes også et habitat. Her sætter jordbund og klima grænserne for væksternes udvikling. Det står ikke helt klart om, det er udviklingen af de grønne vækster inde i boblen eller udviklingen af kunsten i dette kvarter der er biotopen - måske er det begge dele. 

SIMON HJERMIND JENSEN (1978) er uddannet arkitekt og har specialiseret sig i at bygge huler. Hvorfor ligger det her? Hvor kommer væksterne fra? Hvad er intentionen med værket? Man savner lidt information om værket og kunstneren, når man står derude og faktisk interesserer sig for det. 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar