onsdag den 2. februar 2011

Ugens Kunsthistorie: NY SPÆNDENDE BLOG HAR SET DAGENS LYS


KUNSTHISTORIKEREN Peter van der Meijden (1969) har oprettet en interessant blog PETER'S FLUX DE PAROLE, hvor han undersøger kunst og kunsthistoriske problemstillinger. Bloggen har pt. tre indlæg, hvor af det første forklarer titlen på bloggen Peter's Flux De parole, og den sidste handler om elefanter.

DET ANDET INDLÆGPETER'S FLUX DE PAROLE handler om Knud Pedersens nye bog KUNSTEN UD TIL FOLKET OG HJEM TIL KUNSTEN IGEN - Et Testamente fra 2010. Denne lille elegante bog er absolut anbefalelsesværdig, fordi den ikke bare indeholder en masse underholdende anekdoter om det danske kunstliv, men under overfladen også har en HEL DEL kloge ord at sige om kunstens tilstand og udvikling i de sidste fyrre år.

KNUD PEDERSEN (1925) er indehaver af Kunstbiblioteket (oprettet i 1957), hvor almindelige mennesker kan leje og købe dansk kunst til en overskuelig pris, og på den måde er han med til at sørge for at kunsten kommer ud af kunstens huse. Man kan nu også købe / leje videoværker i Kunstbiblioteket - se under Artscreen.

KNUD PEDERSEN modtog i 2006 N.L. Højen medaljen for sin indsats inden for "forskning, fortolkning eller formidling af de skønne kunster". Begrundelsen var, at han "med sin person og sit virke gennem mere end 40 år, på sin særegne måde, har været en fremragende katalysator for det kunstneriske gennembrud i 60ernes kunst, som i særdeleshed Fluxus gennemførte" og at han med sine mange aktiviteter "har gjort kunsten og livet rigere, mere humoristisk og vedkommende". Man kan være forbavset over, at han ikke afslog medaljen - men indstillingen har nok moret ham.

KUNSTBIBLIOTEKET LIGGER I NIKOLAJGADE 22, KØBENHAVN
Bogen "Kunsten ud til folket og hjem til kunsten" fås i Kunstbiblioteket. Prisen er ikke oplyst, men den koster næppe mere end 200 kroner.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar